Upute za izvod kontakta s Gmail-a te uvoz unutar Outlook-a

Upute za izvod kontakta s Gmail-a te uvoz unutar Outlook-a

Problematika

 

U ovom članku bit će opisano i prikazano kako arhivirati kontakte s Gmail-a, spustiti ih lokalno na računalo te uvesti  unutar Outlook-a.

 

1.Postupak

 

1.1.Izvez

 

Ukoliko ste ulogirani na svoje Gmail korisničko sučelje, prvo što je porebno je prebaciti se na opciju kontakti. Kontaktima se može pristupiti  klikom na strelicu kraj riječi mail.

1

Te u padajućem izborniku odabrati opciju „Kontakti“. Pritom će se otvoriti nova stranica sa Vašim kontaktima. Pod zadnjom opcijom od ponuđenih na novoj stranici kliknite na opciju više kako bi dobili dodatne opcije.

2

Od ponuđenih opcija iznad na slici odaberite opciju „Ostali kontakti“ te potvrdite da želite nastaviti. Otvoriti će se nove i dodatne opcije, a ono što mi želimo napraviti je arhivirati sve kontakte na koje smo ikad slali mail. Pod opcijom „Ostali kontakti“ se nalaze svi Vaši kontakti te ih možete izvesti klikom na „Više“ te „Izvezi“ kao na slikama ispod.

 

3      4

hrvcapture

Napomena: Obavezno pod “Koji je oblik za izvoz?” odabrati za outlook kao na slici.

 

 

1.2.Uvoz

 

Nakon što ste izvezli kontakte potrebno ih je uvezati u Outlook. Prvo što je potrebno napraviti je upaliti Outlook. U Outlook-u pod opcijom „File“ kliknuti na opciju „Open & Export“. Prema slikama ispod se nastavite kretati po Outlook-u.

5

6

7

Na sljedećoj slici kliknite „Browse“ te odaberite file koji ste izvezli iz Gmail-a.

8

9

Na sljedećoj slici kliknite „Finish“ te će uvez započeti.

11

Kada se uvoz izvrši zagasite Outlook te ga ponovo pokrenite. Kada se Outlook otvori kliknite na „New Email“ u lijevom gornjem kutu.

22

 

Otvoriti će se novi prozor za pisanje novog mail-a, te u gornjem dijelu se treba nalaziti „Address Book“. Kliknite na „Address Book“.

33

Odaberite  u padajućem izborniku datoteku koju ste uvezli, po standardu će u padajućem izborniku pisati Vaš mail. Nakon toga će Vam se izlistati svi kontakti te ih je potrebno sve obilježiti i kliknuti na „To“ u doljnjem lijevom kutu i zatim kliknuti „OK“

44

Na taj način imate sve kontakte iz Gmail-a unutar Outlook-a.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Skip to content